LAMYs Safaridesign har snart 40 års jubilæum. Mange tror, der er tale om en relativt ny model – det siger noget om LAMYs evne til at lave tidløst og funktionelt design.

Safarien er fremstillet i slagfast ABS plast og er særdeles solid. Det skyldes formentlig, at pennen oprindeligt var tænkt som en skolepen – det viste sig dog hurtigt, at det hovedsageligt er et voksent publikum, der køber Safarimodellerne. Har du brug for en pen, der kan tåle at rasle rundt i tasken sammen med nøgler, multitool og småpenge, så er Safarien det bedste bud.

Alle LAMYs fyldepenne er testede, inden de forlader fabrikken i Heidelberg; du vil derfor også finde en smule blåt blæk i spidsen, første gang pennen er i brug. Safari fyldepennen er samtidig den mest stabile og mest vedligeholdelsesfri fyldepen, vi nogensinde har set. Den kan tåle at ligge i skuffen i månedsvis og vil næsten altid fortsætte med at skrive, så snart du sætter den til papiret (det kræver dog, at du husker at sætte hætten på…).

Se de mange forskellige modeller her.

Grebet på en Safari består foran af 2 plane flader til tommel- og pegefinger og med en runding på undersiden. Grebet sikrer, at du altid holder pennen korrekt og det fungerer lige godt til højre og venstre hånd. De 2 plane flader afsluttes med en forhøjning, så fingrene ikke glider på grebet.

Safari pen, ergonomisk greb

LAMY har deres eget system til patroner og konvertere. Udvalget af farver, hvis du bruger patroner er ret begrænset, men med en konverter (blækpumpe) er der rigtigt mange farver at vælge imellem. Samtidig er Safari fyldepennene relativt ukritiske set i forhold til blækvalg. Hvor andre fyldepenne kan have problemer med èn type blæk og skrive fantastisk med en anden, vil Safarierne normalt skrive med næsten enhver type fyldepenneblæk.

Spidserne til Safari findes fra fin til 1.9mm stubspids, så der er noget for næsten enhver smag. Spidserne er faste, som på de fleste moderne penne og du kan selv skifte dem – også uden at have den lille kystskippereksamen. Spidserne kan købes i løs vægt.

LAMY standardspidser   LAMY specialspidser

Safarimodellerne har en stor og fast clip, der sidder lige godt i en tynd skjortelomme som hen over et kraftigt omslag til en bog. Clip’en er afrundet, så den ikke hænger fast i eller ødelægger stof.

Safari’en er måske ikke noget statussymbol;  den er til gengæld en arbejdshest, der får arbejdet gjort både på studiet og direktionsgangen eller som den faste makker til dagbogen.